Refine

Coaching &
Counseling

Wie ben ik?

Ik ben Bea de Jong. Ik ben getrouwd met Duco en samen hebben we 4 kinderen. In de zomer van 2018 zijn we in Almere gaan wonen nadat we 11 jaar op verschillende plekken in Europa hebben gewoond.
Ik ben mijn werkzaam leven begonnen als Z-verpleegkundige in de gehandicaptenzorg. Daarna heb ik bij de Rabobank als cliëntenadviseur gewerkt. Deze twee beroepen lijken best verschillend, maar toch werd mij wel duidelijk dat ik eigenlijk altijd op zoek ben naar wat mensen beweegt en waar ze behoefte aan hebben. Een mooie ontdekking!
Nadat ik een aantal jaar thuis voor de kinderen had gezorgd, verlangde ik naar een nieuwe uitdaging!

Als uitgangspunt bij deze zoektocht heb ik gekeken naar het feit dat ik altijd met vrouwen bezig was en ze als vanzelf bij mij terecht leken te komen. Mijn hart gaat uit naar mensen in hun kwetsbaarheid. In het leven hebben we allemaal – in meer of mindere mate – te maken met gebrokenheid. Blauwe plekken en butsen die we hebben opgelopen. Ik hou van eerlijke ontmoetingen: hoe gaat het echt met je? Het kan prima met je gaan, maar het kan ook zijn dat je tegen dingen aan loopt. Door er over te delen open je je voor de ander. En juist in die kwetsbaarheid vindt verbinding plaats.
Wanneer er oprechte interesse, tijd en aandacht voor je is (luisteren), openen mensen zich vaak vanzelf. Ik heb ontdekt dat het een kwaliteit van mij is om mensen op deze manier te ontmoeten. Mede daarom begon ik in 2013 met de integratieve coach-opleiding bij Groundwork en heb ik deze in 2016 succesvol afgerond.

Als coach en trainer ben ik betrokken bij de Basic en Grow trainingen van Groundwork,
Daarnaast werk ik 1 tot 2 dagen per week als zelfstandig coach/counselor bij Precious People in Zwijndrecht.

Een paar woorden die mij omschrijven: enthousiast, contactueel, sensitief, empathisch, verbindend, gedreven, gevoel voor humor.

Ik geloof dat God ons (mensen) het leven heeft gegeven en dat – zolang wij de levensadem in ons hebben – er een reden is dat we hier op aarde leven. Toen dit meer en meer tot me doordrong, deed dat iets met mij: het gaf mij bestaansrecht en hoop! Het maakte me ook nieuwsgierig… Wie ben ik en wat heb ik ‘in huis’? Wat heb ik nodig en wat heb ik uit te delen?

Mijn missie is om mensen te begeleiden naar verbinding met zichzelf, met als gevolg dat ze ten volle kunnen leven en weer levensvreugde en rust kunt ervaren! Wanneer je meer in verbinding met jezelf bent, komt er daardoor ook meer verbinding met anderen en met God. Je gaat meer en meer ervaren wat je nodig hebt én je ontdekt wat je hebt te geven!